Volledig scherm
ANP

Jongens op zoek naar Pokémon van groenstrook bij Rosada gehaald

ROOSENDAAL - Twee jongens zijn dinsdagavond van de groenstrook van Rosada afgehaald door politieagenten. Het duo bleek op zoek naar Pokémon.

Tijdens hun rondje zagen de agenten twee jongens bovenop de groenstrook van Rosada lopen. Toen de jongens beneden waren, vertelden zij dat ze de populaire game Pokémon Go aan het spelen waren en dat bovenop de groenstrook een Pokémon zat.

De politie heeft de jongens erop geattendeerd dat het niet de bedoeling is om op afgesloten terreinen, dan wel op omheiningen te klimmen om een Pokémon te vangen. 

Op de Facebookpagina Politieteam Roosendaal staat de volgende raad: "Mocht je Pokémon Go spelen, let dan op de verkeersveiligheid en de geldende verkeersregels. Ook vragen wij spelers rekening te houden met mensen die het spel niet spelen. Klim bijvoorbeeld niet zomaar in iemands achtertuin, verplaats je niet naar afgesloten- of verboden terrein en voorkom gevaarlijke plaatsen."

"PS: Er wordt geen toegang verschaft tot ons bureau voor het vangen van Pokémon", zo besluit het team ludiek het bericht. 

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
81 stemmen