Volledig scherm
© Thinkstock

Jongens (12 en 13 jaar) beroofd van portemonnee in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Bij de bussluis aan de Laan van Hildernisse in Bergen op Zoom zijn zaterdagavond twee jongens van 12 en 13 jaar oud beroofd van een portemonnee. De twee werden beroofd door twee mannen.  

De jongens zijn erg geschrokken van de beroving, die om ongeveer half elf gebeurde. De twee jongens zouden bij elkaar gaan logeren en waren daarom wat later op straat dan gebruikelijk. Ze stonden te wachten bij de bussluis. Ze schrokken zich een ongeluk van twee mannen die ineens bij hen stonden en geld eisten. De jongens gaven aan geen geld te hebben. Een van de twee mannen heeft toen de kleding van de 13-jarige jongen doorzocht en vond een portemonnee.

Bloedneus
Toen hij ook nog aanstalten maakte om de telefoon van de jongen af te pakken, gaf de jongen hem een duw. De man sloeg de jongen hierop een bloedneus. Meteen hierna renden de twee mannen weg in de richting van de Middelvliet. De jongens zijn hulp gaan halen bij de ouders van de 12-jarige jongen.

Aangifte
Zowel de vader als zijn 12-jarige zoon zijn in de omgeving gaan rondkijken of ze de daders nog konden achterhalen, maar dat lukte niet meer. De politie is gebeld en agenten zijn naar de woning van de 12-jarige gekomen. De afspraak met de twee jongens is gemaakt dat zij de volgende dag op het bureau een aangifte zouden komen doen. Dat is ook gebeurd en de politie stelt een onderzoek in. 

Signalement
De beide jongens hebben een signalement van de daders gegeven. - Dader 1: Had volgens de jongens een Marokkaans uiterlijk. Hij was tussen de 1.70 en 1.75 meter lang en had zwart krullend haar dat opgeschoren was aan de zijkanten. De man had opvallend grote oren. Hij was in donkere kleding gekleed en droeg zwarte Nike Air Max schoenen. - Dader 2: Had een Nederlands uiterlijk. Hij was langer dan dader 1, want zijn lengte wordt geschat op 1.90 meter. Deze man droeg ook donkere kleding. De politie zoekt mensen die tips hebben.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
545 stemmen