Volledig scherm
© Thinkstock

Jongen van 19 zonder rijbewijs scheurt met 110 en zonder licht door woonwijk Breda

BREDA - De politie heeft dinsdagavond in Breda een 19-jarige jongen uit die stad van de weg gehaald die zonder rijbewijs gevaarlijke capriolen uithaalde als bestuurder van een auto. Zo reed de jongen met een geschatte snelheid van 110 kilometer per uur over de Ambachtenlaan.

De politie zette de achtervolging in op de Hovenierstraat omdat zij zag dat de jongen gevaarlijk reed. Agenten zagen de jongen rond tien over elf met gedoofde lichten over de Heuvelstraat rijden. Ze zagen dat het tegemoet komende verkeer met de lichten seinde maar dat de bestuurder niet reageerde. Ze probeerden op de Vincent van Goghstraat door te claxonneren en door bij de verkeerslichten links naast de auto te stoppen de aandacht van de bestuurder te trekken. Die bleef echter strak voor zich uit kijken.

Brandgang
Op de Oranjeboomstraat negeerde de jongen een stopteken van de politie terwijl hij met hoge snelheid door woonwijken reed. De bestuurder parkeerde uiteindelijk in de Schrijnwerkerstraat en rende een brandgang in. Agenten wisten hem in te rekenen in de Hovenierstraat. De verdachte verklaarde dat hij de auto van zijn vader had meegenomen zonder daarvoor toestemming te vragen. Hierna was hij naar een vriend gereden. Hij was vergeten de lichten aan te doen. Hij had gezien dat de politieauto die achter hem reed een stopteken gaf. Hij was doorgereden omdat hij bang was voor de gevolgen. De jongeman krijgt een proces-verbaal.

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
388 stemmen