Volledig scherm
Screenshot uit video op Facebook. © screenshot video Facebook

Jongen (11) in filmpje Straathyena's Bergen op Zoom achterhaald, passende maatregelen voor tiener

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft de identiteit van een jongen in het filmpje op de Facebookpagina van Straathyena's in Bergen op Zoom kunnen achterhalen. Agenten hebben zijn ouders aangesproken op het gedrag. Het gaat om een 11-jarige jongen. Dat vertelt een politiewoordvoerder.

Er zullen passende maatregelen worden genomen. "Die zitten in de opvoedkundige hoek", aldus de woordvoerder. Het is nog niet duidelijk wat dit precies inhoudt, maar het gaat niet om een Halt-straf.

De wijkagent had een onderzoek ingesteld na het verschijnen van het filmpje. In de video is te zien hoe de jongen de automobiliste dwingt om te stoppen door vlak voor haar wagen stil te staan. Vervolgens opent hij het portier aan de passagierszijde van de auto. 

De geplaagde automobiliste laat het er niet bij zitten en komt uit haar auto om haar plaaggeest te vertellen wat zij ervan vindt dat hij het portier van haar auto opengemaakt heeft. Kort erna wordt nog een deur van de auto opengetrokken. Het incident gebeurde afgelopen weekeinde in de Pieter Breughelstraat.

De woordvoerder noemt het gedrag van de jongeren onacceptabel. "Meld het aan de politie als je hiermee wordt geconfronteerd", benadrukt hij. 

Er is met afschuw gereageerd op het filmpje.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1005 stemmen