Volledig scherm
© Flip Franssen

Jongeman (19) in Prinsenbeek aan gehouden om bezit van drugs

PRINSENBEEK - Een 19-jarige man uit Prinsenbeek is zondagavond rond 20.25 uur op de Markt in zijn woonplaats aangehouden vanwege drugsbezit. 

Agenten surveilleerden zondagavond op de Markt in Prinsenbeek. Bij de wijkagent waren klachten binnen gekomen over jeugd die daar vaak rond zou hangen. Ze zagen een jongeman bij een personenauto van het merk Renault staan die bij het zien van de agenten direct wegrende. Ze achterhaalden de jongeman en vroegen naar zijn legitimatiebewijs.

Gefouilleerd
Hij vertelde dat hij weggerend was omdat de politie hen altijd lastig valt. Hij werd gefouilleerd in een poging zijn identiteit te achterhalen. Hij had echter alleen een autosleutel bij zich. Deze sleutel werd herkend als een Renault sleutel, die paste op de auto waar de jongen bij gezien was. In deze auto werd verder gezocht naar een ID-bewijs.

Weegschaal
In een tas die in de auto lag, werd een zak met daarin 78 gram hennep, 58 lege gripzakjes, 4 zakjes met wiet en een weegschaal aangetroffen. Hierop werd de verdachte aangehouden. De drugs, de auto, weegschaal, gripzakjes en 75 euro aan contanten werden in beslag genomen. De politie onderzoekt of de verdachte zich bezig heeft gehouden met het dealen van drugs.

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
68 stemmen