Volledig scherm

Johnny Gold: ‘Mijn lied gaat wél over Sylvana Simons’ (video)

ALMKERK - „Mijn lied gaat gewoon over Sylvana Simons.” Zegt feestzanger Kees Verlee alias Johnny Gold uit Almkerk, die het nummer De Zeurpiet (Wie zeurt krijgt een...) de wijde webwereld in heeft geslingerd.

Hij reageert daarmee op het carnavalsnummer dat collega-zanger Rob van Daal uit Etten-Leur recent heeft opgenomen. Dat heet ‘Oh Sylvana’, maar gaat - hoewel nauwelijks iemand dat gelooft en alle seinen op Simons staan - volgens Van Daal niet over Sylvana Simons.

In het muziekstukje dat op YouTube staat, zaagt ‘St NicoGold’ Verlee van dik hout grote planken. ‘Je zeurt maar door, het zit je blijkbaar al jaren hoog. Maar volgens piet is het probleem: je staat al jaren droog.’ Gevolgd door: ‘Wie zeurt krijgt een beurt: daar moet een piemel in.’

Negatieve reacties
Nee, zelfs zijn fans waren niet allen even gecharmeerd van het nummer, erkent Verlee. Hij heeft ook een paar heel negatieve reacties gekregen. Voor wie de piemel te grof vindt, heeft hij een variant met ‘biertje’ gemaakt: „Iedereen blij.”

Verlee is niet bang voor de advocaten van Simons, zegt hij, mocht zij die al hebben en mocht zij die al opdracht geven om te reageren.

Met ‘daar moet een piemel in’ heeft hij sowieso geen probleem: „Dat wordt langs elk voetbalveld geroepen als een vrouwelijke scheidsrechter een onterechte beslissing neemt.” „De één roept iets, de ander demonstreert en ik zing een liedje”, verwijst hij naar de zwartepietendiscussie.

Zwarte Piet
Sylvana Simons is fervent tegenstander van Zwarte Piet. „Dit heeft niks met racisme te maken. Ik ben van 1961 en heb met dat hele slavernijverleden geen f... te maken. Alles wordt tegenwoordig in de hoek van ‘voor en tegen’ en belediging getrokken.

Luister, dat Sinterklaasfeest zit diep in onze wortelen en daar moeten ze vanaf blijven.” Hij noemt het ‘een beetje zwak’ van Van Daal dat die niet ‘gewoon toegeeft dat hij over Sylvana Simons zingt.’ „Ik ben er gewoon open over, iemand moet de eerste zijn. Ik mag zelfs hopen dat ze er een zaak van maakt.”

In reactie op het nummer van Van Daal zei de perswoordvoerder van de politieke beweging DENK, waar Simons deel van uitmaakt, dat ‘mevrouw Simons op dit moment geen behoefte heeft om enige aandacht aan de ‘carnavalskraker te besteden.’

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
490 stemmen