Volledig scherm
Op de voorgrond Jurian Moerland met de biet van ruim 19 kilo. © Kim Huijsmans Fotografie

Joekel van een biet van 19 kilo, Jurian Moerland wint wedstrijd

LEPELSTRAAT/FIJNAART - In zorgboerderij 'De Ruige Velden' aan Ruigenvelden in Lepelstraat vond afgelopen week de prijsuitreiking plaats van de ludieke competitie 'Het Zal Me Een Biet Wezen'. De deelnemers hadden dit jaar allemaal voederbieten gezaaid en wie de zwaarste biet had gekweekt was de winnaar.

Allemaal deelnemers hadden van de organisatie, die bestond uit de hobbykwekers Johan Hooghiemstra, Martijn van Overveld en Marc van der Bol in maart tegen betaling van 3 euro een zakje zaad gekregen waarmee ze aan de slag gingen.

Alle manieren van telen en kweken waren toegestaan. Er hadden zich in maart 62 deelnemers aangemeld, daarvan waren er 39 met een zelfgekweekte voederbiet naar de prijsuitreiking gekomen. Nadat alle bieten gewogen waren bleek de biet van Jurian Moerland uit Fijnaart met een gewicht van 19,02 kilo de zwaarste.

Jack van der Bol uit Moerstraten werd tweede met een voederbiet van 18,86 kilo en Joost van der Bol uit Moerstraten eindigde op de derde plaats met een biet van 15,04 kilo. Alle drie kregen een beker. In de categorie kinderen tot 12 jaar werd Bas Oudijk uit Steenbergen met 10,60 kilo de winnaar.

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
187 stemmen