Volledig scherm
Jobke Vonk-Vedder nieuwe burgemeester van Halderberge

Jobke Vonk-Vedder nieuwe burgemeester van Halderberge

OUDENBOSCH - Jobke Vonk-Vedder (52 jaar, CDA) is zojuist voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Halderberge. De oud burgemeester van Aalsmeer is de opvolger van Giel Janssen.

Janssen vertrok als burgemeester van Halderberge omdat hij geen woning kon vinden in de gemeente, een eis die de gemeenteraad op had gelegd. Janssen begon in maart 2011 als burgemeester in Halderberge.

Er kwamen bij de gemeente 33 sollicitaties binnen om Janssen te vervangen, 10 vrouwen en 23 mannen stelden zich kandidaat.

De nieuwe burgemeester is gekozen uit 9 kandidaten die op sollicitatiegesprek in Turnhout zijn gekomen.

Vonk-Vedder is 52 jaar en woont in de gemeente Abcoude. Zeis gehuwd enheeft 2 kinderen.

Jobke Vonk-Vedder heeft veel ervaring in het openbaar bestuur. Voor haar burgemeesterschap in Aalsmeer was zij wethouder in Abcoude en lid van de Provinciale Staten van Utrecht.

De gemeenteraad stelde al eerder dat de nieuwe burgemeester, dieop 1 december begint, binnen één jaar woonachtig moet zijn in de gemeente.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

Volledig scherm
© Wikimedia Commons

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
467 stemmen