Volledig scherm
De Zoekers bestaan vijftig jaar, v.l.n.r. Piet Verbraeken, Coyan Kooiman, hond Carlo, Ad Verdiest, Jos Vriens en Ad Jongeneelen. © Tonny Presser/Pix4Profs

Jezelf te pletter zweten bij politiehondenvereniging De Zoekers in Ossendrecht

OSSENDRECHT - Met zijn oren in zijn nek en vervaarlijk blaffend rent Mechelse herder Carlo op de pakwerker af. Een tafereel dat meerdere malen per week te zien is bij politiehondenvereniging De Zoekers in Ossendrecht.

De zeven leden van De Zoekers hebben het druk want zondag is op hun oefenterrein aan de Oude Meerbaan een jubileumwedstrijd want de club bestaat vijftig jaar.

"Zeven leden lijkt weinig maar hoe meer leden hoe minder je kunt oefenen", vertelt Piet Verbraeken die al 49 jaar lid is van de club. "Je kunt maar met één hond tegelijk oefenen", legt hij uit.

De Zoekers is een afsplitsing van die andere Ossendrechtse hondenvereniging, De Getrouwe Hond. "In die club waren wat meningsverschillen en Willem Wouters en Jan Dekkers hebben toen in 1966 De Zoekers opgericht."

Verbraeken legt uit dat die ruzie allang bijgelegd is. "We kunnen met De Getrouwe Hond goed door een deur." De leden van De Zoekers zijn dagelijks met hun honden in de weer.

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
736 stemmen