Volledig scherm
Jeugdronde-oprichter Fred Hendriks met zijn kleinzoon Nathan. Hendriks fietste zelf nooit mee, maar wil zijn kleinzoon het fietsplezier graag meegeven. Foto peter van trijen/pix4profs

Jeugdronde Stampersgat draait om vakantieplezier

STAMPERSGAT - Het kwam op de tweede dag van de Nationale Jeugdronde gisteren tijdens de achtervolging vooral op snelheid aan. "Dus weet ik al dat het voor mij heel moeilijk gaat worden", grinnikt de 13-jarige Nathan van Ee. "Hard rijden kan ik niet. Ik ben allang blij als ik niet te vaak val!"

 Tijdens de ploegentijdrit op de eerste dag was Nathan dan ook als laatste geëindigd. "Maar dat kwam omdat er iemand gevallen was."

Ondanks de mindere resultaten beleeft Nathan volop plezier aan zijn deelname aan de Nationale Jeugdronde. Hij is daarmee het ultieme voorbeeld van de doelstelling die zijn opa Fred Hendriks voor ogen had toen deze 33 jaar geleden met Peter Bruijns de Nationale Jeugdronde oprichtte.

"Het moet om het vakantieplezier gaan", verklaart Hendriks. De 63-jarige Roosendaler lacht dat hij zelf nog nooit een wielerwedstrijd heeft gefietst. "Daar ben ik veel mee geplaagd. Ik heb hoogstens voor de lol wel eens op een racefiets gezeten. Ik ben meer een man van de organisatie."

Dagklassement individueel:

Meisjes: 1. Sophie Engel, 2. Kris Goossens, 3. Julot van Gastel, 4. Julie van Dort, 5. Isa van Meer, 6. Sophie Nijmeijer.

Jongens: 1. Bart Peeters 2. Mees Elshout, 3. Ravi van Overveld, 4. Ryan de Bruijn, 5. Daan Becx, 6. Moreno Tak.

Lees meer over Nathan in BN DeStem van donderdag

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (68%)
  • Oneens (32%)
38 stemmen