Volledig scherm
© Stock.xchng

Jeugddetentie voor Oosterhouter (20) na aanslag met koksmes op vrouw van 62

OOSTERHOUT - Achttien maanden jeugddetentie met aftrek van de tijd die hij in voorarrest zat en voorwaardelijke plaatsing in een jeugdinrichting met een proeftijd van twee jaar. Deze straf heeft de rechtbank van Breda opgelegd aan de 20-jarige Oosterhouter A. van G. vanwege poging tot doodslag op een toen 62-jarige vrouw.

Ook moet de man zijn slachtoffer bijna tienduizend euro schadevergoeding betalen. Op 6 maart 2011 viel de man de Oosterhoutse aan terwijl zij zat uit te rusten op een bankje bij de zandwinput langs de A59 bij Raamsdonksveer.

De dader droeg een wit masker, voorzien van gaten en hij had een groot koksmes bij zich, waarmee hij met kracht naar de vrouw uithaalde.

De grootte van het mes, de ongecontroleerde bewegingen en het feit dat de man de vrouw bij de halsstreek raakte maken dat de rechtbank uitgaat van poging tot doodslag.

De rechtbank: „Zonder enige reden sloeg hij op klaarlichte dag met een groot mes in op een onbekende vrouw die gewoon van de natuur zat te genieten.”

De vrouw liep snijwonden in haar gezicht op, een gebroken kaak, ze verloor twee kronen door de klap en haar aangezichtszenuw werd doorgesneden.

De Oosterhouter werd in 2013 veroordeeld voor brandstichting. Hij moest daarvoor dna afstaan. Dat leidde tot een match in de dna-databank. Zijn dna bleek ook op het gevonden masker te zitten. Op 14 augustus 2014 hield de politie de verdachte aan in zijn woning.

Het slachtoffer heeft aan de aanval vele fysieke klachten overgehouden. Ze is diverse malen geopereerd, is - nu 3,5 jaar later - op bepaalde momenten nog steeds angstig, heeft jaren van therapie achter de rug, heeft nooit meer fulltime kunnen werken en is vervroegd met pensioen gegaan. Haar leven is voorgoed veranderd.

Van G. ontwikkelt zich positief maar moet, vindt de rechtbank, wel onder toezicht blijven staan.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Liever mooi verliezen, dan lelijk winnen

Liever mooi verliezen, dan lelijk winnen

  • Eens (65%)
  • Oneens (35%)
184 stemmen

poll

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

Ook zonder de huurlingen van Manchester City moet NAC zich kunnen handhaven in de eredivisie

  • Ja (58%)
  • Nee (42%)
2508 stemmen