Volledig scherm
Screenshot uit video op Facebook. © screenshot video Facebook

Jeugd treitert Bergse automobiliste en zet filmpje online bij Straathyena's (video)

BERGEN OP ZOOM - Op de Facebookpagina van Straathyena's is een filmpje verschenen waarin een groep jongeren in Bergen op Zoom een automobiliste lastigvalt. De Facebookpagina van Straathyena's staat bekend als een plek waar jongeren hun filmpjes van met name vandalisme kwijt kunnen. De Facebookpagina is dinsdagmiddag offline gehaald.

Het incident gebeurde het afgelopen weekeinde in de Pieter Breughelstraat, zo bevestigt de politie. In het filmpje is te zien hoe een jongen de automobiliste dwingt om te stoppen door vlak voor haar wagen stil te staan. Vervolgens opent de jongen het portier aan de passagierszijde van de auto. Bij alles wat hij doet wordt hij opgejut door zijn vrienden die een eindje verderop staan en zich luidkeels met het opstootje bemoeien.

Portier
De geplaagde automobiliste laat het er niet bij zitten en komt uit haar auto om haar plaaggeest te vertellen wat zij ervan vindt dat hij het portier van haar auto opengemaakt heeft. De twee staan even tegenover elkaar maar raken elkaar niet aan. Als de vrouw uiteindelijk weer in haar auto zit opent een van de jongens gauw nog een portier, dit keer de deur achter de bestuurdersplaats.

Kleine kinderen
Een woordvoerster van de politie zegt dat het incident hoog opgenomen wordt. "Die mevrouw had twee kleine kinderen in de auto zitten. Dan kun je je voorstellen dat dit heel beangstigend overkomt. Bovendien is het dit weekeinde niet alleen bij dit incident gebleven. Er zijn ook auto's vernield." De wijkagent is inmiddels in gesprek met mensen die de overlast hebben gemeld. Daarnaast voert hij overleg met de gemeente.

Melden
"Er is afgesproken om die gasten samen aan te pakken. Wij vragen als politie aan mensen die zoiets zien om dat meteen aan ons te melden. Het schijnt dat er afgelopen weekeinde best veel mensen hebben staan kijken naar dat incident, maar er is niets bij ons gemeld. Als wij niet weten dat het gebeurt, kunnen we er ook niets tegen ondernemen." De politie probeert nu in kaart te brengen wie er precies deel uitmaken van het groepje raddraaiers. In dat kader is zij ook geïnteresseerd in foto's die mensen mogelijk gemaakt hebben tijdens het getreiter in de Pieter Breughelstraat.

Volledig scherm
© Menno Boon
Straattereur in Bergen op Zoom

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
330 stemmen