Volledig scherm
Geel houd na er uit te hebben voorgelezen het boek van het heilige sacrement omhoog © Tonny Presser/Pix4Profs

Jeugd komt met ouders naar noveen in Lepelstraat

LEPELSTRAAT - De 37ste Antoniusnoveen werd zaterdagavond in Lepelstraat in de kerk van de Heilige Antonius van Padua afgesloten met een kinderviering en kinderzegen. Zondag was de feestelijke slotviering die muzikaal werd verzorgd door het gemengd koor Samen Sterk en harmonie Sint Antonius.

Voorganger was pastor Hans van Geel. Na afloop van de viering was er een gezellig samenzijn in de parochietuin. Veel noveengangers dronken er koffie of wat anders en aten er aspergesoep. Voor muziek zorgde het saxofoonensemble Saxofobie.

Negen weken lang kwamen gelovigen van alle leeftijden uit de regio op dinsdagavond naar de kerk in Lepelstraat om hun wensen, zorgen, verdriet of dankbaarheid voor te leggen aan Antonius van Padua in de hoop dat hun gebeden worden verhoord. In schriften die in de kerk lagen konden zij hun intenties schrijven, die later tijdens de dienst werden voorgelezen.

De belangstelling voor de noveen was volgens Lyanne Beijaerts-Boenders van de werkgroep Antonius Noveen groter dan vorig jaar.

Beijaerts: "We zien steeds meer jongeren samen met hun ouders naar de kerk komen. Het was negen weken erg druk. Het was een heel fijne noveen."

Lees meer in BN DeStem

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
346 stemmen