Volledig scherm
© Thinkstock

Jeu de boules-toernooi Breda in een hip festivaljasje

BREDA - Jeu de boules? Dat is toch een typisch campingsspelletje of iets dat vooral ouderen met elkaar spelen? Niet per se. Zondag 17 juli is bij het Visserskot in het Wilhelminapark in Breda de eerste Brabantse Mooi Boules-editie, met bandjes, dj's, eten en borrels. 

"Het is een hippe variant van de traditionele jeu de boules-toernooien. Er ontstaat zo een beetje een festivalsfeer. Onze doelgroep is grofweg ook tussen de twintig en veertig", zegt Thijs Tauw, een van de organisatoren.

Mooie Boules ontstond enkele jaren geleden in Amsterdam toen een paar vrienden op het Museumplein een balletje gingen gooien met een biertje er bij. Inmiddels zijn er verschillende edities geweest in Amsterdam, Haarlem en Utrecht. Nu komt Mooie Boules voor het eerst onder de grote rivieren. Tauw verwacht dertig tot veertig teams (van twee mensen). "Met publiek er bij komen er dan snel 150 mensen."

Het evenement begint om 14 uur en duurt tot 22 uur. Mensen die aan het toernooi willen meedoen, kunnen zich aanmelden via Facebook: Mooie Boules Breda.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
76'
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
14:30
FC UtrechtUTR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
16:45
VitesseVIT
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
940 stemmen