Volledig scherm
Boztoberfest op de Grote Markt in Bergen op Zoom. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Jetz geht’s los op Boztoberfest

BERGEN OP ZOOM – Ruim tweeduizend mensen bezochten afgelopen weekeinde Boztoberfest op de Grote Markt.

Met lange tafels met bierbanken en dames in dirndljurkjes die met pullen bier rondliepen werd er weinig aan de verbeelding over gelaten. De bezoekers hadden zich uitgedost met een traditioneel jurkje of lederhosen. Voor wie er van het vele bier trek kreeg was er bratwurst, hamburger en hete kip. Met het feest van afgelopen weekeinde vierde Boztoberfest zijn lustrum.

Volgens Jan Hopmans van de BOC was daar niet bijzonder veel van te merken, want: “het is ieder jaar weer één groot feest. We zijn erg blij dat het evenement ook na vijf jaar nog een grote publiekstrekker is. Zaterdagavond waren we uitverkocht”, zegt Hopmans. In de forse tent op de Grote Markt feestte zaterdag 1250 bezoekers. Voor de vrijdagavond kochten 900 mensen een kaartje. 

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
691 stemmen