Volledig scherm
Jeroen van den Heuvel uit Etten-Leur stopte met professioneel racen, maar start vanavond wel in de GTC Rally. "Ik laat me telkens overhalen om weer iets te doen." foto Gerard van Offeren/Pix4Profs

Jeroen van den Heuvel rijdt in dikke WRC auto tijdens GTC Rally: 'Je kunt maar een tik hebben'

ETTEN-LEUR - Een rally rijden in een dikke WRC auto. 'Wie wil dat niet?', zegt Jeroen van den Heuvel. Hij gaat het vrijdag en zaterdag doen in de GTC Rally in West-Brabant.

Jeroen van den Heuvel (41) is van het type prettig gestoord druk baasje. "Je kunt maar een tik hebben", zegt de Etten- Leurse ondernemer en voormalig professioneel autoracer over wat hij zich nu weer op de hals heeft gehaald. Vrijdag gaat hij met een Ford Fiësta WRC R5 van start in de GTC Rally.

"Op papier is dat een te grote stap", zegt hij over de wagen waarmee hij op pad gaat. Van den Heuvel mag dan een succesvolle carrière in allerhande circuitauto's achter de rug hebben, het rijden van een rallymonster is toch weer iets anders. "Ik heb enkele jaren geleden al eens de GTC Rally gereden in een R2-versie van de Fiësta, maar dat is heel anders."

Niet dat hij er tegenop ziet om de bij Hans Weijs gehuurde machine vrijdagavond door de Achtmaalse nacht te sturen. Integendeel. Van den Heuvel is zo opgetogen als een kind van zes aan de vooravond van Sinterklaas. "Ik besef dat ik heel bevoorrecht ben dat ik dit kan en mag gaan doen. Wie wil dat nou niet een keer doen? Het rijden van zo'n echte WRC-auto was een van de dingen die nog op mijn bucket list stond."

GTC Rally

Start, finish, rallycentrum en serviceterrein: PSC Den Goubergh (Roosendaal)

Klassementsproeven: 17; 5 op vrijdagavond, 12 op zaterdag; in of nabij Achtmaal, Wernhout, Zundert, Etten-Leur, Nispen, Wouw, Rijsbergen, Sprundel.

Programma vrijdag: 19.45 uur proloog Den Goubergh, 20.17 uur: start proeven bij Achtmaal, tot circa 1.00 uur

Programma zaterdag: 10.50 uur start eerste proef (kp6), 18.38 uur start laatste proef (kp17), 19.39 uur finish/podium bij Goubergh

Nadere informatie: www.gtcrally.eu

Live Voetbal

home logo PSVPSV
62'
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
14:30
FC UtrechtUTR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
16:45
VitesseVIT
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
935 stemmen