Volledig scherm
© Willem Jongeneelen

Jazztafette viert zondag eerste lustrum in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Er zijn veel jazz-initiatieven verdwenen uit Bergen op Zoom de laatste jaren. De Jazztafette bleef bestaan. Zondag wordt in De Moyses de start van het eerste lustrumjaar gevierd.


De middeleeuwse kelder met vier bakstenen kruisribgewelven onder het pand van Emma’s IJssalon in de Fortuinstraat blijkt een prachtige intieme plek met een opvallend goede akoestiek voor jazzoptredens. Het pand met de naam De Moyses op de gevel van de oudste straat van de stad heeft vanaf september opnieuw maandelijks iets extra’s te bieden voor muziekliefhebbers.

Wisselende solisten
Het initiatief kwam van uitbater en jazzliefhebber Adriaan van den Hoek en muzikant Fred de Ron. De Ron: ,,De locatie leent zich er geweldig voor, Adriaan wilde zo’n concert wel maandelijks, maar iedere maand dat leek me wat veel”, lacht de muzikant. ,,Zo ontstond het idee van een vaste basisopstelling, maar met wisselende solisten.”

Het aantal gerenommeerde namen dat al op een Jazztafette kwam spelen is indrukwekkend. Naast (inter)nationale grootheden als Rolf Delfos, Rik Mol, Ilja Reijngoud, Bart Wirtz, Michael Varekamp en Teus Nobel accepteerden ook een aantal lokale helden de uitnodiging. Zo zijn aanstaande zondag klarinettist/saxofonist Maarten Stalpers en klarinettist David Lukacs, bekend onder meer van de Dutch Swing College Band, te gast.

Jazztafette: zondag 4 september van 15.30 – 17.30 uur, Fortuinstraat 7 in Bergen op Zoom. Met Roel van Sluijs (drums), Tony Wesdijk (bas), Sjaak Lammers (gitaar) en de solisten David Lukacs en Maarten Stalpers (klarinet/saxofoon). De toegang is gratis.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
163 stemmen