Volledig scherm
© RGBStock

Jan Peeters wordt schooldirecteur in Oud Gastel

OUD GASTEL - Jan Peeters (48) wordt schooldirecteur van de Bernardus- én Joannesschool. De scholen fuseren per 1 augustus 2017 en trekken in het nieuw te bouwen onderwijs- en sportcomplex in Oud Gastel.

Peeters is al 8,5 jaar directeur van de Joannesschool. Zijn collega Niels Groels verruilt volgend jaar de Bernardusschool voor basisschool Aventurijn in Standdaarbuiten plus de Jozefschool in Noordhoek.

Jan Peeters is blij met zijn promotie. "Eerst zouden Niels en ik het eerste jaar samen optrekken, de samenwerking is prima. Vanuit Borgesiusstichting kwam de vraag om de vacature op de scholen in Standdaarbuiten en Noordhoek in te vullen." Daar neemt directeur Lian van Haperen aan het eind van dit schooljaar afscheid. Zij verhuist met haar man naar Frankrijk.

Na basisscholen in Steenbergen en Bergen op Zoom kwam Jan Peeters 14 jaar geleden op de Joannes voor de klas te staan. Zes jaar later werd hij directeur. De geboren Gastelaar zat als kind op de Bernardusschool. "Mijn vader Piet stond toen op de Joannes. Vandaar."

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
46 stemmen