Volledig scherm
Jamie Vlieger tijdens de training. foto Chris van Klinken/Pix4Profs

Jamie Vlieger uit Moerstraten wil naar de Spelen

MOERSTRATEN - Jamie Vlieger is bezeten van waterpolo. Hij doet het nu zes jaar en is dit jaar geselecteerd voor Jong Oranje. Hij traint zes dagen per week en soms meerdere keren per dag. De 14-jarige leerling van ’t Rijks doet dit allemaal om zijn grote droom, deelnemen aan de Olympische Spelen, ooit in vervulling te laten gaan.

Bij toeval maakte hij kennis met de sport. „Mijn vriendje wilde gaan waterpoloën bij Hieronymus in Roosendaal maar hij durfde niet alleen. Ik ben toen meegegaan. Hij is gestopt en ik ben doorgegaan.”

Bij Hieronymus zag trainer Anton van Oorschot dat Jamie een groot talent was en adviseerde hem daarom niet bij Hieronymus te blijven. Jamie werd lid van MNC in Dordrecht, een van de grootste zwem- en poloverenigingen van Nederland, die zich richt op de ontwikkeling van talentvolle en gemotiveerde waterpoloërs tussen de tien en negentien jaar. Daar krijgt hij training van Branco Mitrovic, die in Montenegro, waar waterpolo de nationale sport is, op het hoogste niveau heeft gespeeld. Tijdens competitiewedstrijden van MNC kwam Jamie in het vizier van de bondcoaches en sinds Pasen van dit jaar traint hij elke vrijdagmiddag op sportcentrum Papendal met Jong Oranje onder 15 jaar.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
369 stemmen