Volledig scherm
foto ter illustratie © Shody Careman

Islamitische basisschool Breda verhuist

BREDA - De Islamitische basisschool Okba Ibnoe Nafi verhuist. Na de zomer trekt de school in het pand aan de Hooilaan dat tot vorig schooljaar nog werd gebruikt door De Schalm. Die school verliet het gebouw om, samen met de Liduina- en de Openluchtschool één gezamenlijke instelling voor speciaal onderwijs te worden: Het Kasteel aan de Rijnauwenstraat.

Om het pand aan de Hooilaan geschikt te laten zijn voor Okba Ibnoe Nafi zijn kleine aanpassingen nodig. Dat werk is, zo verwacht schoolbestuur INOS, over enkele weken klaar.

De verhuizing is noodzakelijk. Het huidige pand van de Islamitische school aan de Archimedesstraat is verouderd. Breedsaam, de coöperatie van elf schoolbesturen die de huisvesting verzorgt voor het primair, ziet weinig heil in het opknappen van het pand. Om het voor een langere termijn geschikt te maken voor onderwijs, is eigenlijk sloop en nieuwbouw nodig.

Hoewel dat niet onmiddellijk noodzakelijk is, biedt het vrijgekomen schoolpand aan de Hooilaan een blijvende oplossing voor de huisvesting van Okba Ibnoe Nafi. D

e school kan er betrekkelijk snel in. En het pand dat zo vrijkomt aan de Archimedesstraat biedt in één moeite door een tijdelijke oplossing voor het ruimteprobleem waarmee de nabijgelegen basisschool De Spoorzoeker in de Belcrum kampt.

Die basisschool, die in 2014 na sloop en nieuwbouw, werd heropend, heeft te maken met een piek. Door de verjonging die De Belcrum op dit moment doormaakt, is het aanbod van basisschoolleerlingen groot. De school biedt niet genoeg ruimte. Hoelang de piek aanhoudt is, door alle ontwikkelingen die het stationsgebied momenteel doormaakt, nog niet goed te voorspellen.

Om het ruimteprobleem op te vangen is tijdelijke uitbreiding met lokalen in de Archimedesstraat een oplossing. Dinsdag is daarover een bijeenkomst met de ouders van Spoorzoekerkinderen.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
493 stemmen