Volledig scherm
© Tonny Presser/Pix4Profs

Inwoners Nieuw-Vossemeer: 'Ons woongenot wordt straks door In4outdoor verziekt'

STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER - Inwoners van Nieuw-Vossemeer maken zich zorgen om de plannen van Leonie ten Hove voor In4outdoor in het dorp. Op het terrein aan de Boerengorseweg is zij momenteel druk bezig met het natuureducatieproject. De bedoeling is dat kinderen weer lekker buiten kunnen spelen bij haar.

Dat plan heeft geleid tot protest van 32 mensen. Zij hebben bezwaar gemaakt tegen de vergunning die de gemeente Steenbergen heeft verleend.
„De gemeente Steenbergen heeft helemaal geen onderzoek gedaan naar het gebruik vande grond en de schade voor omwonenden”, verweet Jan Peeters de gemeente.

De bezwaarmakers maken zich onder andere zorgen om geluidsoverlast en de verkeersveiligheid, met name op het kruispunt Molenweg-Tolsedijk-Hogendijk.

Laura Broekhuizen: „De Molenweg is een gevaarlijke weg. Je mag er tachtig kilometer per uur rijden, maar er wordt vaak honderd kilometer gereden. Als kinderen daar gaan oversteken, is dat levensgevaarlijk.” Ze vond dat de gemeente onzorgvuldig heeft gehandeld. „Ons woongenot wordt flink verziekt.” Iris Waardenburg wees erop dat het veldje de enige plek rondom Nieuw-Vossemeer is waar honden los kunnen lopen. „Er is straks geen alternatief.”

Natuurfilmer Cees van Kempen uit Nieuw-Vossemeer wierp zich op als voorstander van het initiatief. Hij riep de leden van de bezwaarschriftencommissie op om vooral te gaan kijken op de locatie alvorens ze advies zouden geven. „Het gaat helemaal nergens over.”

De bezwaarschriftencommissie buigt zich nu over de zaak. Binnen een paar weken komt zij met een advies voor het college van burgemeester en wethouders. Uiteindelijk bepalen zij wat ze met het advies gaan doen.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
186 stemmen