Volledig scherm

Inwoners Hoogerheide zetten hun schouders er niet onder

HOOGERHEIDE - Burgerparticipatie komt in de kern Hoogerheide niet van de grond, terwijl burgers zich in de andere Woensdrechtse kernen juist volop inzetten voor de leefbaarheid in hun dorp zetten. In een vergadering van de WMO adviesraad kwam vorige week de vraag aan de orde hoe het kan, dat inwoners van de grootse kern in de gemeente niet warm zijn te krijgen voor burgerparticipatie.

Christ de Weert, voorzitter van de WMO adviesraad, vindt het vreemd dat er vanuit Hoogerheide nauwelijks initiatieven komen. "In Putte en Huijbergen is er een zorgcoöperatie en ook in Woensdrecht en Ossendrecht barst het van de burgerinitiatieven."

Zorgwethouder Lars van der Beek: "Misschien zijn de burgers in Hoogerheide tevreden over de leefbaarheid in het dorp. In Hoogerheide zijn er veel meer voorzieningen dan in de andere dorpen." Van der Beek voelt er niets voor het voortouw te nemen. "Burgerinitiatieven moeten van burgers komen en niet worden opgedragen door de gemeente."

Rob de Kort, voorzitter van het Hoogerheidense dorpsplatform, voelt zich in zijn dorp een roepende in de woestijn. Hij zegt dat het dorpsplatform al vele jaren onderbezet is. "We krijgen de Hoogerheidenaren niet warm om lid te worden en ook onze openbare vergaderingen worden nauwelijks bezocht."

Wethouder Jeffrey van Agtmaal wil binnenkort met het dorpsplatform om de tafel gaan zitten. "Hoogerheide is te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken. We moeten op zoek naar een mogelijkheid om de Hoogerheidenaren te mobiliseren voor burgerparticipatie."

Live Voetbal

SDC PuttenSDC
20:45
PSVPSV
away logo

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
859 stemmen