Volledig scherm
© Thinkstock

Inwoners Dinteloord willen een tweede supermarkt, ook als deze buiten het centrum is

DINTELOORD - Wie afgaat op de reacties op Facebook kan maar één conclusie trekken: de inwoners van Dinteloord willen een tweede supermarkt. En waar die komt, dat maakt ze niet zoveel uit.

Inwoners van het dorp reageren massaal op de pagina ‘Wij Dinteloorders’ naar aanleiding van een vraag van PvdA-raadslid Joey van Aken. ‘Graag uw mening over een tweede supermarkt’, schreef hij. Dit naar aanleiding van het nieuws dat het college een supermarkt aan de Karel Doormanstraat in Dinteloord niet ziet zitten. Te ver weg van het centrum. Ook zou uit onderzoek blijken dat bij twee supermarkten in Dinteloord eentje de deuren moet sluiten.

‘De middenstand moet niet inkakken’, schrijft John Geerts bijvoorbeeld. ‘Concurrentie houdt haar scherp.’ Veel reacties wijzen er op dat een groot aantal Dinteloorders nu boodschappen doet in Steenbergen. Zo ook Thijs Troost die denkt dat met een tweede supermarkt meer mensen in Dinteloord boodschappen blijven doen.

Ook de Dorpsraad is voor de komst van een tweede supermarkt. Ook als die buiten het centrum is, vertelt voorzitter Hakim Tampoebolon. „Het is toch een wanverhouding. In Steenbegen met 12.500 inwoners zijn er vier supermarkten en hier slechts één voor 5.600 mensen?”

Lees woensdag meer in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (50%)
  • Oneens (50%)
532 stemmen