Volledig scherm
Foto Marcel van Dorst – MaRicMedia

Invallen in Breda, Dongen en Oosterhout: 8 arrestaties in onderzoek naar hennephandel

BREDA/DONGEN/OOSTERHOUT/KAATSHEUVEL - Bij een actie van de politie tegen grootschalige hennephandel zijn maandag zeven mannen en een vrouw aangehouden. De politie is diverse panden binnengevallen in Breda, Dongen, Oosterhout en Kaatsheuvel.

Er werden tientallen kilo’s hennep, vuurwapens, auto’s en geld in beslag genomen.

Enkele maanden geleden werd het ondermijningsteam van de eenheid Zeeland-West-Brabant getipt vanuit een andere eenheid dat er in Kaatsheuvel mogelijk sprake zou zijn van grootschalige hennephandel. Daar zou een autoverhuurbedrijf bij betrokken zijn.

Invallen
Uiteraard begon er direct een onderzoek. Er werd veel informatie verzameld en er kwamen verschillende verdachte personen in beeld. Dit was genoeg om maandag in een grote actie verschillende panden binnen te vallen. Het gaat om twee adressen in Kaatsheuvel waaronder het autoverhuurbedrijf, drie in Breda, twee in Dongen waaronder een garage en één in Oosterhout.

Aangehouden
De mensen die zijn aangehouden zijn inwoners van Breda en Dongen en twee verdachten zonder vaste woon – verblijfplaats in Nederland. De aangehouden verdachten variëren in leeftijd tussen de 24 en 47 jaar oud. 

Hennep
De boekhouding van het autoverhuurbedrijf is in beslag genomen. Er zijn drie vuurwapens gevonden en munitie. Er is meer dan 30 kilo droge hennep gevonden. En er is meer dan 20.000 euro aan contant geld in beslag genomen. Zes auto’s van de verdachten zijn in beslag genomen.

Huurauto's
Het onderzoek is nog zeker niet afgerond, aldus de politie. Meerdere aanhoudingen en zoekingen worden zeker niet uitgesloten. De politie heeft in juli eerder dit jaar in samenwerking met de Taskforce Brabant-Zeeland een actieweek gehouden op autoverhuurbedrijven in de regio. Uit onderzoek komt namelijk naar voren dat criminelen vaak gebruik maken van huurauto’s.

Samenwerking
Er is een verwevenheid tussen onder- en bovenwereld in de autoverhuurbranche. Het is de branche, de politie, justitie maar ook de politiek alles aan gelegen om deze verwevenheid tegen te gaan. Er is dan ook een intensieve samenwerking in Zuid-Nederland om ander andere dit fenomeen aan te pakken.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1071 stemmen