Volledig scherm
Er werden onder meer grote geldbedragen in beslag genomen bij de invallen. © Politie

Inval in Oosterhout in verband met witwassen

OOSTERHOUT - In verband met een onderzoek naar witwassen heeft de politie woensdagochtend een inval gedaan in Oosterhout. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Er werden in hetzelfde onderzoek ook op andere plaatsen invallen gedaan. Er zijn woningen, chalets, een kantoorpand en een opslagruimte binnengevallen in 's-Hertogenbosch, Kerkdriel en Asten. Er is voor tonnen aan contant geld in beslag genomen. Het onderzoek loopt sinds januari 2016. Onder regie van het Openbaar Ministerie werkt het Ondermijningsteam van de politie Oost-Brabant nauw samen met de Belastingdienst. Bij de actie van woensdag waren medewerkers van de politie en de Belastingdienst betrokken.

Aanslagen
Er werden onder andere drie luxe auto’s, twee scooters, administratie, luxe sieraden en gegevensdragers in beslag genomen. De politie nam ook voor 325.000 euro aan contanten in beslag. Ook heeft de belastingdienst diverse aanslagen opgelegd die direct werden ingevorderd. De actie werd rond 17.00 uur afgerond. Aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het onderzoek gaat onverminderd verder.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
466 stemmen