Volledig scherm

Inschrijving Lezerstour van BN DeStem geopend

Het is weer zover: de Lezerstour heeft haar luiken weer geopend. Het jaarlijkse wielerspel van BN DeStem rond de Tour de France, razend populair bij lezers, is terug in een nieuw jasje.

Voor veel lezers is de Lezerstour een vast anker: het puzzelen op de beste formatie kan beginnen.

Basis blijft hetzelfde
Door de samenwerking met de Persgroep is dit jaar gekozen voor een iets andere opzet, maar de basis is onveranderd. Wie mag zich na de finish van de slotetappe op de Champs-Élysées een jaar lang de echte Tourkenner noemen? Wie van de familie, buurt, voetbalelftal of collega’s scoort de meeste punten in de zogeheten vriendenleague?

Anders dan de afgelopen jaren is bijvoorbeeld dat de deelnemers aan het Tourspel nu de virtuele ploegleider worden van een team met twaalf renners. Die ploeg bestaat uit drie klassementsrenners, drie klimmers, drie sprinters en drie aanvallers/tijdrijders.

Klik hier en schrijf je direct in voor de Lezerstour van BN DeStem

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
691 stemmen