Volledig scherm
© Hollandse Hoogte

'Inburgering statushouders gemeente Woensdrecht verloopt goed'

HOOGERHEIDE – De statushouders in de gemeente Woensdrecht veroorzaken tot nog toe amper problemen. "De inburgering verloopt goed", concludeert welzijnswethouder Lars van der Beek daags na de bijeenkomst over statushouders in het gemeentehuis van Woensdrecht.

Tijdens deze vrijblijvende ontmoeting gaven burgemeester Steven Adriaansen, wethouder Jeffrey van Agtmaal en hijzelf eerst informatie aan de vertegenwoordigers van 27 maatschappelijke organisaties uit de gemeente. Vervolgens gingen ze met hen brainstormsessies aan om tot concrete ideeën over verbetering van de inburgering te komen.

Van der Beek geeft daarbij als nuance aan: "Natuurlijk zijn er mensen bij met financiële problemen en met problemen uit het verleden, maar over het algemeen valt het mee." Respect voor deze groep is op zijn plaats, vindt hij. "Wat wij merken, is dat ze allemaal willen. Ze willen allemaal vooruit."

Pluim

Hij vindt dat de inwoners en maatschappelijke organisaties in dit opzicht ook een grote pluim verdienen. "Ik ben trots op de gemeente Woensdrecht. Er leeft van alles. Als je alleen al ziet dat er zo'n dertig vrijwilligers komen opdraven voor het koffieuurtje; bijna meer dan dat er hier statushouders zijn!"

De eerste informatieavond over statushouders was op 16 maart. Dinsdagavond was de tweede. Die was eerder gepland, maar werd toen afgeblazen wegens een gebrek aan animo.

Lees donderdag meer in BN Destem

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
84 stemmen