Volledig scherm
© Thinkstock

Inbrekers vissen achter het net: geld voor Fee staat 'veilig op de bank'

BREDA - Inbrekers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag twee keer geprobeerd geld te stelen uit de Rudolf Steiner School aan de Minckelersstraat in Breda.

Vermoedelijk was het de dieven te doen om de opbrengst van een inzamelingsactie voor een leerlinge, "maar dat geld staat veilig op de bank", verzekert politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer.

Omdat de ouders van het meisje vreesden dat de dieven ook in het ouderlijk huis zouden gaan zoeken, vroegen ze de politie om hulp. Reden voor Steenmeijer om nog eens te benadrukken dat ook dáár geen geld te halen is.

De eerste inbraakmelding in de school was om 02.26 uur. Daarbij werd een ruit vernield. Om 06.13 uur was het opnieuw raak. De politie heeft het sterke vermoeden dat het de inbrekers te doen was om de inhoud van de kluis.

De school hield namelijk onlangs een inzamelingsactie voor de 8-jarige Fee. Het meisje liep eind vorig jaar een dwarslaesie op en belandde in een rolstoel. Het totaalbedrag van de opbrengst is recent openbaar bekend gemaakt.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
84'
1-2
Shakhtar DonetskSHA
away logo
home logo Manchester CityMCI
84'
2-1
NapoliNAP
away logo

poll

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

Voetbalclub VVV-Venlo geeft goede voorbeeld: stadionverbod voor racistische fans

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
744 stemmen