Volledig scherm
© Thinkstock

Inbrekers vissen achter het net: geld voor Fee staat 'veilig op de bank'

BREDA - Inbrekers hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag twee keer geprobeerd geld te stelen uit de Rudolf Steiner School aan de Minckelersstraat in Breda.

Vermoedelijk was het de dieven te doen om de opbrengst van een inzamelingsactie voor een leerlinge, "maar dat geld staat veilig op de bank", verzekert politiewoordvoerder Jeroen Steenmeijer.

Omdat de ouders van het meisje vreesden dat de dieven ook in het ouderlijk huis zouden gaan zoeken, vroegen ze de politie om hulp. Reden voor Steenmeijer om nog eens te benadrukken dat ook dáár geen geld te halen is.

De eerste inbraakmelding in de school was om 02.26 uur. Daarbij werd een ruit vernield. Om 06.13 uur was het opnieuw raak. De politie heeft het sterke vermoeden dat het de inbrekers te doen was om de inhoud van de kluis.

De school hield namelijk onlangs een inzamelingsactie voor de 8-jarige Fee. Het meisje liep eind vorig jaar een dwarslaesie op en belandde in een rolstoel. Het totaalbedrag van de opbrengst is recent openbaar bekend gemaakt.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
378 stemmen