Volledig scherm
© Thinkstock

Inbrekers rijden met haar eigen auto in op vrouw in 's Gravenmoer

'S GRAVENMOER - Een inwoonster van ’s Gravenmoer is vrijdagmorgen gewond geraakt toen twee inbrekers er met de auto van de aangeefster vandoor wilden gaan. Ze reden op haar in toen ze hen tegen wilde houden.

Eén van de verdachten is gepakt. De andere zal volgens de politie spoedig volgen. Op vrijdagmorgen om kwart voor drie kwam er een melding binnen bij bij de politie. Een bewoner van de Hoofdstraat in 's Gravenmoer belde in paniek. Hij had samen met zijn partner twee inbrekers betrapt in hun woning.

Tweede auto
Toen ze er met hun auto vandoor wilden gaan waren ze op zijn partner ingereden die nu op straat lag. Onmiddellijk spoedden zich verschillende politieauto’s naar de Hoofdstraat. De aangever wist te vertellen dat de daders weggereden waren met zijn auto en dat er ook nog een tweede auto was weggereden, vermoedelijk de auto waarmee ze gekomen waren.

Achtervolging
Al snel zagen de agenten twee auto’s met hoge snelheid uit de richting van ’s Gravenmoer komen. Een achtervolging werd ingezet. Eén van de auto’s kwam tot stilstand op de Gesworenehoekseweg in Tilburg. De bestuurder sprong eruit maar kreeg direct een rennende agent achter zich aan. Dat duurde maar kort want de agent had hem snel te pakken.

Doorgereden
Nadat hij geboeid was probeerde de 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats er weer vandoor te gaan maar ook nu werd hij weer gepakt. De auto waarin hij reed is in beslag genomen. De verdachte in de gestolen auto was ondertussen met hoge snelheid doorgereden. De eigenaar kon de auto precies volgen en gaf aan de politie door waar hij reed. Korte tijd later werd deze leeg terug gevonden op het Kamgarenplein in Tilburg. De verdachte was gevlogen.

Poging tot doodslag
De beide auto’s zijn in beslag genomen. De recherche heeft goede hoop dat de identiteit van de tweede verdachte snel bekend wordt. De mannen worden in ieder geval verdacht van poging tot doodslag en diefstal met geweld.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
844 stemmen