Volledig scherm
Op deze foto is Kees Bartelen 14 jaar oud.

In Liefdevolle Herinnering: 15-jarige Kees overleed plotsklaps: 'pure pech'

Een puber van 15 jaar die totaal onverwacht overlijdt aan een hersenbloeding. Kees Bartelen stierf precies vijftien jaar geleden.

Een buitenkind dat dol was op snorkelen, judo en sterren kijken. Op het erf van het bedrijf van zijn ouders aan de Hazeldonk bij Langeweg was Kees Bartelen vaak te vinden. Aan de oevers van de Mark speelde hij samen met zijn zusje Marianne, de buurtkinderen van de Hazeldonk en niet te vergeten zijn vrienden van school.

"Pijl en boog maken, een toren van pallets bouwen, met z'n vriendjes in de bak van de shovel rondrijden. Hij was bijna altijd buiten te vinden. Later, toen hij op het Norbertuscollege in Roosendaal zat, kwamen zijn vrienden ook vaak genoeg bij ons thuis. Een mobiele telefoon hadden ze niet, ze vermaakten elkaar", vertelt Henny Bartelen, moeder van Kees.

'Er was niets meer aan te doen'
Haar zoon overleed vijftien jaar geleden op 15-jarige leeftijd aan een hersenbloeding. "Het was herfstvakantie, 18 oktober 2001. Kees ging slapen, maar hij klaagde dat hij misselijk was. Wat zich in de uren daarna afspeelde, is net zo'n film. Hij is uiteindelijk twee dagen later, op 20 oktober, in het ziekenhuis in Rotterdam overleden. Ze hebben voor hem geknokt, maar er was niets meer aan te doen. Het was pure pech. Kees is nooit in paniek geweest, net of hij zich er bij neerlegde en wist wat er ging gebeuren."

Voor Henny en haar familie is het komende najaar een bijzondere periode.

Impact
"Het is het begin van een omslagpunt. Dan hebben we precies vijftien jaar met en vijftien jaar zonder Kees geleefd. Daarna begint dus de periode dat we hem langer kwijt zijn dan dat we hem bij ons hebben gehad. Mijn leven zal altijd uit 'voor' en 'na' bestaan. Zijn overlijden heeft zo'n impact gehad op ons leven."

Na de onverwachte dood van Kees is de familie Bartelen enorm gesteund door vrienden, familie en klasgenoten.

"Kees zat in 3 vwo op het Norbertus. Deze school heeft ons tot de dag van vandaag zoveel steun gegeven, daar zijn we erg dankbaar voor. We zijn drie jaar na zijn overlijden zelfs bij de diploma-uitreiking van zijn klasgenoten geweest. Dat zijn momenten die je nooit vergeet."

Herinneringsavond
Op 22 oktober wordt er een herinneringsavond voor Kees Bartelen gehouden. "We hopen verhalen over hem te horen die we nog niet kenden. Of foto's of video's te zien die we nooit eerder hebben gezien. Zo blijft de herinnering aan hem levend."

Wie Kees Bartelen heeft gekend en graag wil komen, kan contact opnemen met de familie via hennybartelen@planet.nl. 

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
549 stemmen