Volledig scherm
© Thinkstock

In elkaar gemepte Don Juan uit Baarle-Nassau wil rivaal bevrijden uit de cel

BAARLE-NASSAU - De 34-jarige Belg Tjeu K. die in juni in Baarle-Nassau een honkbalknuppel kapot zou hebben geslagen op het hoofd van een 40-jarige liefdesrivaal en stalker, moet niet worden vervolgd voor poging tot doodslag. Dat vindt niet alleen de advocaat van de verdachte maar ook het slachtoffer zelf.

Deze inwoner van Baarle-Nassau smeekt politie en justitie in een opmerkelijke brief om zijn opponent onmiddellijk vrij te laten. Het Openbaar Ministerie voelt daar niets voor. Het vergevingsgezinde slachtoffer is volgens advocaat Barry van de Luijtgaarden tot zijn opmerkelijke actie gekomen na een ‘goed gesprek’ met de ouders van zijn cliënt, verdachte K.: „Hij heeft spijt van zijn eigen rol en schrijft dat hij de confrontatie min of meer zelf heeft uitgelokt. Hij vindt dat hij over de schreef is gegaan. Zijn verwondingen vallen bovendien mee en over en weer hebben beide partijen elkaar schadeloos gesteld.”

Liefdesgeschiedenis
Aan de geweldsuitspatting op bungalowpark L’Air Pur in Baarle-Nassau ligt een problematische liefdesgeschiedenis ten grondslag. Het slachtoffer was, blijkt uit het dossier, tot over zijn oren verliefd op de Belgische vriendin van K.. De vrouw toonde weliswaar even gevoelens voor hem, maar koos ervoor te gaan samenwonen met K. in Baarle-Hertog. Dat zette zo veel kwaad bloed, dat de Nederlander zijn Belgische rivaal herhaaldelijk bedreigde en hij het interieur van de woning van het stelletje al eens aan diggelen sloeg.

Tot vervolging door de Belgische autoriteiten kwam het toen niet. De man vergoedde de schade en beloofde beterschap. Op 11 juni ging het na nachtelijke cafébezoek toch weer fout. De dronken Nederlander haalde thuis een handbijl en gooide die door de ruiten van de net opgeknapte woning van zijn geliefde en haar partner. Het woedende paar toog daarop gewapend met hamer en honkbalknuppel naar het chalet van de Nederlander in Baarle-Nassau en sloeg bij wijze van wraak de ruiten uit diens auto. Het slachtoffer zou vervolgens zo hard op het hoofd zijn geslagen dat de knuppel brak.

'Zware geweldsuitbarsting'
​De man moest voor behandeling naar het ziekenhuis. K. is door de Belgische politie aangehouden en vorige week aan Nederland uitgeleverd. Hij moet van de rechter-commissaris in de cel blijven. Het Openbaar Ministerie in Breda zegt er niet over te peinzen de vervolging stop te zetten, ook al hebben slachtoffer én verdachte spijt. Woordvoerder Martine Pilaar: „Dat moet je van tevoren bedenken. Er is sprake van een zware geweldsuitbarsting, een poging tot doodslag. Dat willen we niet hebben en straffen we af.”

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
567 stemmen