Volledig scherm
Léon Vermunt (links) en Ruben van de Ven in een hoogwerker vanwaaruit ze de elementen van het kunstwerk aan het plafond van de nieuwe stadsfoyer hebben gehangen. foto gerard van offeren/pix4pros

In de wolken, tussen de rozen in Roosendaalse stadsfoyer

ROOSENDAAL - Een beetje naar boven en een stukje naar benee. De kunstenaars Léon Vermunt en Ruben van de Ven hangen zorgvuldig hun kunstwerk op aan het plafond in de stadsfoyer. Zondag wordt deze geopend als entree van schouwburg De Kring en erfgoedcentrum Tongerlo in Roosendaal.

De entree krijgt de naam Over de Tong. Onderdeel van het programma is de onthulling van het kunstwerk, waaraan de kunstenaars geen naam hangen. "Noem het maar het kunstwerk in de stadsfoyer", zegt Vermunt.

De beeldend kunstenaar geniet van de samenwerking met grafisch ontwerper Ruben van de Ven. "We vullen elkaar goed aan", zegt Van de Ven. Vermunt gaat verder in de omschrijving van dat gevoel: "Ruben is de jonge, dartele hond. Ik ben van de oudere garde. Hij verjongt mij en ik ervaar hem."

Ze kenden elkaar, toen de opdracht binnenviel om samen een levensboom te maken. Daarin komen herinneringen te hangen aan personen of organisaties die zich hebben ingespannen voor de cultuur in Roosendaal. De stichting Stadsgezichten is opgericht om het kunstwerk mogelijk te maken.

De onthulling van is zondag om 14.00 uur.

Lees woensdag meer in BN DeStem

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
543 stemmen