Volledig scherm
WordCrex

In Breda bedacht: spelletjesapp WordCrex na ergernis over Wordfeud

BREDA - Het idee ontstond bij café Boerke Verschuren in Breda. Twee vrienden kwamen samen in de kroeg, Jelle Verwaijen en Dimitri Dirkzwager. Allebei ergerden ze zich soms over Wordfeud. „Ik baalde als ik verloren had, gewoon omdat ik slechte letters had. Het hangt voor een groot deel van geluk af. Niet altijd de beste wint daardoor”, vertelt Verwaijen.

Daarom bedachten ze WordCrex. Anders dan Wordfeud, want bij deze spelletjes-app zijn er wél gelijke kansen. „Het lijkt erop, maar het is toch totaal verschillend.”

Geen willekeurige letters per persoon, maar voor iedereen verschijnen dezelfde zeven letters waarmee zoveel mogelijk punten kunnen worden behaald. Hoe moeilijker het woord, hoe hoger het puntenaantal. Alleen het woord van de speler met de hoogste score in een ronde wordt toegevoegd aan het speelbord.

Verwaijen: „Mijn vader is Neerlandicus, ik vind taal zelf heel leuk. Kunde, kennis en taalgevoel moeten daarom doorslaggevend zijn.”

Twee jaar lang werkten Verwaijen en Dirkzwager aan Wordcrex. De app is afgelopen donderdag uitgekomen in veertig talen.

Lees maandag meer in BN DeStem

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Corso's en carnavalsoptochten zouden meer subsidie moeten krijgen dan het Concertgebouw

Corso's en carnavalsoptochten zouden meer subsidie moeten krijgen dan het Concertgebouw

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
464 stemmen