Volledig scherm
Stockfoto Bouw

In acht weken naar een jaar contract bij TMA in Dinteloord en Willemstad

DINTELOORD/WILLEMSTAD - Het lijkt een gat in de markt: het tekort aan vaklieden oplossen met 55-plussers. Hoewel, een tekort? Volgens directeur Arno van de Water en projectleider Maurice van Brussel van het Dinteloordse TMA Uitzend en Detachering zijn er genoeg vaklieden, maar zitten ze thuis.

Juist die mensen willen de twee aan werk helpen. En dan maakt het de twee op zich niet uit of iemand 55-plus is of jonger: alle vaklieden zijn welkom.

Wie werkt voor het uitzendbureau, dat zich specialiseert in de metaal- en bouwsector, krijgt acht weken de tijd om zichzelf te bewijzen. Bevalt het, dan krijgt de uitzendkracht van TMA een jaarcontract. Ter vergelijking: uitzendbureaus zijn wettelijk pas verplicht een contract aan te bieden na 78 weken.

Risico

Daar kleeft voor TMA wel een risico aan, vertelt Van de Water. „We zijn er niet van verzekerd dat er ook werk is gedurende dat jaar.” Het risico bestaat dus dat ze mensen moeten doorbetalen, terwijl die thuis zitten. Het betekent voor de werknemer wel dat ze al het werk moeten aanpakken dat TMA ze aanbiedt.

Lees zaterdag meer in BN DeStem

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
849 stemmen