Volledig scherm
Scholieren op bezoek bij Podium Bloos Archieffoto Jeroen Jongeneelen/het fotoburo

Impuls voor Podium Bloos in Breda

BREDA - Het bkkc (Brabants kenniscentrum kunst en cultuur) steunt Podium Bloos in Breda met een bijdrage van 60.000 euro. Samen met een extra bijdrage van 40.000 euro van de gemeente Breda wordt voor de broedplaats van kunst en theater een vierjarenplan 2017-2020 mogelijk gemaakt. 

Het bkkc ziet in Podium Bloos een waardevolle aanvulling op de podiumkunsten die zich met name concentreren in Tilburg en Den Bosch. Podium Bloos kan verder uitgroeien van stedelijk naar provinciaal en landelijk podium.

"Podium Bloos neemt een unieke positie in het Brabantse landschap in vanwege de doorlopende lijn in talentontwikkeling. Maar ook vanwege de commerciële verhuur waarmee de organisatie een relatief hoog eigen inkomstenpercentage weet te genereren", aldus bkkc.

Het Bredase podium is al partner van het provinciale talentenprogramma PLAN, verzorgt het curriculum van de Internationale Selectie van Chassé Theater en is organisator van het landelijk toonaangevende jongeren theaterfestival 39Graden. Podium Bloos is spil in de verder te ontwikkelen culturele hub in de spoorzone.

Live Voetbal

SDC PuttenSDC
20:45
PSVPSV
away logo

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
856 stemmen