Volledig scherm
Storm op komst is een improvisatie theatergroep uit omgeving Bergen op Zoom / Roosendaal. © Gijs Proost Fotografie

Improvisatie in Xperience Theater in Roosendaal

ROOSENDAAL - Het moet dé theaterplek worden voor try outs, improvisatietheater en stand-up-comedy. Zo ziet kwartiermaker Ad Huijzers de functie van het Xperience Theater in Parrotia op de Markt dat zaterdag van start gaat met een voorstelling van 'Storm op Komst'.

Dat is een vierkoppige theatergroep uit de Roosendaalse en Bergse contreien waarbij alles draait om improvisatie en interactie met het publiek.

"Het is theater gemaakt vanuit het niets. Geen script, geen kostuums of decor, maar wel publiek en een muzikant. Er wordt ook geïmproviseerd gezongen. De spelers vragen spelsuggesties aan het publiek waarmee zij korte scènes maken. De voorstelling is snel, energiek en vooral heel leuk", vertelt Vera Geers, één van de spelers van 'Storm op Komst'. Zij vergelijkt het concept met dat van theatergroep De Lama's.

Xperience Theater moet aanvullend zijn op De Kring. "Een plek voor mensen die podiumervaring willen opdoen met bijvoorbeeld zang, dans of het voorlezen van gedichten. Maar we denken ook aan kindervoorstellingen tijdens de Kinderboekenweek. Ik stel mij voor dat De Kring en Xperience Theater naar elkaar toe verwijzen. Een voorstelling die te groot is voor de kleine zaal in De Kring kan in Parrotia plaatsvinden en omgekeerd", aldus Huijzers die daarover heeft gesproken met Simone Kort van De Kring.

Waarnemend directeur Trudie Stalpers van De Kring juicht het initiatief in Parrotia 'in de basis toe'. Maar er moeten wel 'duidelijke afspraken' gemaakt worden. "We moeten elkaar versterken, niet verzwakken." De deuren van De Kring staan open om er 'verder met ons over door te praten', zegt Stalpers.

Huijzers meldt dat er een nieuwe stichting komt om de zaken bij Xperience Theater te regelen. Beoogd voorzitter is Joyce Aarsman, als penningmeester is Ewoud Koremans in beeld. De nieuwe theateraftrap is onderdeel van de plannen om het hele Parrotia-gebouw een nieuwe toekomst te geven. Huijzers bestiert in het gebouw ook coffeecorner De Huiskamer.

'Storm op Komst', zaterdag 17 september, aanvang 20.00 uur in Parrotia. Kaartjes: stormopkomst@outlook.com

Live Voetbal

home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1115 stemmen