Volledig scherm
De travellers zeggen zich gediscrimineerd te voelen. FOTO Hessel de ree

Impasse rond travellers bij camping Fort Oranje in Rijsbergen

BREDA - De kwestie rond de Engelse travellers bij camping Fort Oranje in Rijsbergen dreigt in een impasse te geraken. Uiterlijk zaterdag moeten ze vertrokken zijn, maar niets wijst erop dat zij dat van plan zijn.

Zes families bestaande uit twintig personen, onder wie veel jonge kinderen, staan sinds een kleine week op de parkeerplaats voor de camping. Ze hebben daar geen geen elektriciteit en stromend water. De gemeente Zundert heeft campingeigenaar Cees Engel opgedragen de Britse 'kampers' van zijn terrein te sturen. Als dat niet gebeurt, krijgt Engel bij elke geconstateerde overtreding een boete van 25.000 euro.

Woordvoerster Nathalie Pagie van de gemeente Zundert: "We hebben Engel een vooraanschrijving voorgelegd. Hij heeft vijf dagen de tijd gekregen. Zaterdag verloopt die termijn. Als ze niet weggaan, moet Engel de politie maar inschakelen."

Maar volgens Jan Engel wordt zijn vader Cees van het kastje naar de muur gestuurd door politie en justitie enerzijds en de gemeente Zundert anderzijds. "Ik ben al met de wijkagent bij de travellers geweest en hen verzocht te vertrekken. Maar ze doen het niet. De officier van justitie zegt dat we moeten afwachten en verwijst verder naar de gemeente. Wat moet ik dan? Ik kan ze moeilijk van de parkeerplaats af slaan."

Volgens Jan Engel is er donderdag over de kwestie overleg geweest tussen politie, justitie en de gemeente Zundert. De gemeente bevestigt dat, maar herhaalt het standpunt dat Engel verantwoordelijk is.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
723 stemmen