Volledig scherm
Chantal met haar advocaat. © ANP

Impasse in zaak Chantal tegen ROC West-Brabant

BREDA - Welk belang is nou groter? Dat van de 22-jarige Chantal uit Werkendam van wie ongewild een sekstape op Facebook werd gezet en die op zoek is naar de dader of dat van vierduizend leerlingen van het ROC West-Brabant van wie de persoonsgegevens bekendgemaakt kunnen worden?

De rechtbank in Breda zal het antwoord moeten geven, want advocaten van de beide partijen komen er niet uit. Woensdag betoogden ze allebei dat hun belangen groter zijn. "We hebben ons te houden aan de wet’’, zei advocaat Isabel Wetzels van het ROC in Breda. "Die stelt dat we de gegevens nergens anders voor mogen gebruiken dan waarvoor ze zijn bedoeld.’’

"U beschermt daarmee de dader’’, zette advocaat Thomas van Vugt daar tegenover. Met de dader wordt degene bedoeld die op 22 januari vorig jaar de sekstape via een nepaccount op Facebook zette. Dat gebeurde via het netwerk van het ROC, zeer waarschijnlijk op het Florijn College in Breda. Voor het vervolgonderzoek hebben deskundigen volgens Van Vugt toegang nodig tot de persoonsgegevens van de gebruikers van het netwerk.

De zaak kwam mondiaal in het nieuws nadat Facebook op last van een Nederlandse rechter gegevens verstrekte over het geüploade filmpje, nadat het eerder zei dat die waren verwijderd.

De rechtbank doet 21 september uitspraak.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
112 stemmen