Volledig scherm
Ilse de Koeijer is blij met haar teruggevonden fiets. © PZC

Ilse krijgt gestolen fiets na 5 jaar terug: 'Hoe kan dit nou?'

OUDENBOSCH/WEMELDINGE - "Ik moest vooral keihard lachen", zegt Ilse de Koeijer (23) uit Wemeldinge. De politie vertelde haar enkele weken geleden dat haar gestolen fiets in Oudenbosch was teruggevonden. Na 5 jaar.

Haar Gazelle werd in 2011 gestolen bij een bushokje in Wemeldinge. "Hij stond gewoon op slot. Ik denk dat hij is ingeladen in een busje. Ik dacht nog: 'Gejat in Wemeldinge? Het moet toch niet veel gekker worden.'"

Ze deed aangifte bij de politie, maar verwachtte daar weinig van. "Ik deed het omdat het hoort, maar dacht dat het een hopeloze zaak was."

Niets bleek minder waar. De politie Roosendaal vond haar fiets in de herfstvakantie terug tijdens een controle van de fietsenstalling bij station Oudenbosch. Door het nummer in het frame kwam de politie bij Ilse uit.

Dinsdag haalde ze haar fiets op. "Haha, het was hem nog echt ook. We waren vooral heel erg verbaasd. Hoe kan dit nou? Intussen heb ik alweer twee fietsen versleten."

De fiets blijkt nog in goeie staat. Alleen de kettingkast heeft een scheur. "Verder is hij nog helemaal in orde. Ik ga hem oplappen en hij komt gewoon weer in de schuur te staan", zegt ze lachend.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
490 stemmen