Volledig scherm

IKC De Vincent in Etten-Leur heeft nieuwe schooldirecteur: Manja Lubberhuizen

ETTEN-LEUR - Manja Lubberhuizen uit Breda is per 1 augustus de nieuwe locatiedirecteur van Integraal KindCentrum (IKC) De Vincent aan de Lambertusstraat in Etten-Leur.

Lubberhuizen werkte de afgelopen twaalf jaar als onderbouwcoördinator en plaatsvervangend directeur bij De Klokkebei in Ulvenhout, een school met 320 leerlingen. „Ik had bij twee scholen gesprekken lopen, maar bij De Vincent vond ik de sfeer meteen prettig en de mensen enthousiast. Ik trof daar een sprankelend team aan. Dat gaf een goed gevoel”, aldus de aankomend locatiedirecteur over haar keuze voor De Vincent. „Ook willen ze cultuur centraal stellen, dat sprak me heel erg aan.”

Lubberhuizen zegt twaalf jaar met ‘heel veel plezier’ bij De Klokkebei te hebben gewerkt, maar daar weg te gaan omdat er op korte termijn geen doorgroeimogelijkheden voor haar zijn.

Inmiddels heeft ze al wat ervaring opgedaan bij De Vincent, een school met 180 leerlingen. „Sinds half mei heeft ze zich een dag per week ingewerkt”, vertelt Carlo Brouwers, bovenschools directeur van de Stichting Protestants Christelijk Onderwijs Etten-Leur, waar naast IKC De Vincent ook basisscholen ‘t Kofschip in de wijk De Keen en Klankhof in Etten-Leur Zuid onder vallen.

Lubberhuizen volgt Jolanda Wedage op, die in november vorig jaar plotseling opstapte als directeur. Over de reden van haar vertrek werden destijds geen mededelingen gedaan.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
467 stemmen