Volledig scherm
Het Grote Gymfeest in 't Cromwiel, gehouden door dans- en turnvereniging Trafo in 2014 © Koen Mol/het fotoburo

Hydra Sport: 'Het gaat de goede kant op met 't Cromwiel in Steenbergen'

STEENBERGEN - Het begin is niet makkelijk geweest voor Hydra Sport in ‘t Cromwiel in Steenbergen. Maar de exploitant denkt nu, na bijna twee jaar, eindelijk op de goede weg te zijn.

Beheerster Linda Timmermans krijgt tegenwoordig vrij weinig klachten binnen. „Ik merk op de werkvloer ook dat het goed gaat. De gebruikers zijn de nieuwe werkwijze nu gewend. Het is weer gezellig. Ik hoor van mensen dat ze het gevoel hebben weer in een echt clubhuis te zitten.”

Hydra kreeg het afgelopen jaar veel kritiek te verduren. De huurders vonden onder andere dat ‘t Cromwiel niet schoon genoeg was en klaagden over vreemde openingstijden.

Timmermans: „De mensen zijn hier heel erg verwend geweest. Er was meer dan voldoende personeel. Nu moeten we het met minder mensen doen.” En daarvoor doet Hydra veel meer een beroep op de gebruikers.

Vier vaste medewerkers heeft ‘t Cromwiel tegenwoordig. Pauw: „Sommige verenigingen hebben het gevoel dat ze teveel zelf moeten doen. Ons beleid is dat wij de sporthal verhuren en het onderhoud plegen. De verenigingen moeten zelf zorgen voor de rest.” Timmermans vult aan: „We moesten een tussenweg zoeken. Het moet nu allemaal kostendekkend zijn met minder personeel.”

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1047 stemmen