Volledig scherm
Bas Quist, één van de eigenaren van het Huys van Roosevelt, bevestigt een paneel met een uitspraak van Franklin D. Roosevelt aan de muur. © Marcelle Davidse

Huys van Roosevelt in Oud-Vossemeer opent de deuren

OUD-VOSSEMEER - Na het Roosevelt Informatiecentrum en koffiebar De Vier Verleidingen (verwijzend naar de vier vrijheden van Roosevelt) gaat vrijdag aan de Raadhuisstraat in Oud-Vossemeer ook Het Huys van Roosevelt open.

Alles in het restaurant ademt de sfeer van de Roosevelts. Buiten sieren grote silhouetten van Theodore, Franklin en diens vrouw Eleanor de gevel. Binnen kunnen gasten de mooiste uitspraken van het drietal lezen op de muren.

Zelfs de toiletten ontkomen er niet aan. Het hoofd van Theodore prijkt op de deur van het herentoilet en dat van Eleanor op die van de dames. "En wie denk je dat er op het invalidentoilet staat?", grapt Bas Quist, één van de eigenaren. "Juist, Franklin D. Roosevelt. Hij zat tenslotte in een rolstoel."

Fietsenwinkel

Samen met collega-ondernemers Rien Tholenaar en Paul Timmermans heeft Quist de voormalige fietsenwinkel aan de Raadhuisstraat in een paar maanden tijd omgebouwd tot een restaurant annex brasserie.

Hoewel er vanaf vrijdag kan worden getafeld in het Huys van Roosevelt, vindt de officiële opening plaats op 21 juli. Commissaris van de koning Han Polman is daarbij aanwezig.

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
94 stemmen