Volledig scherm
Waogetjes kijken in Kruisland. © Chris van Klinken/het fotoburo

Huur blijft obstakel voor Steenbergse carnavalsbouwclubs

STEENBERGEN - „We gaan geen blanco cheque geven. We willen wel weten wat we ondertekenen”, zegt Pieter Nelen van BC Gebeiteld. Hij heeft het over het huurcontract voor de loods die de gemeente Steenbergen voor de carnavalsbouwclubs heeft gekocht. Twee van de drie clubs die in het nieuwe panden zouden trekken, hebben het huurcontract nog niet ondertekend.

„Als we het contract ondertekenen, zitten we er 2,5 jaar aan vast”, zegt Nelen. „Er zit een aantal dingen in waar we het niet mee eens zijn. Het is ook geen huurcontract voor een loods. Het is een standaard contract dat ze hebben gebruikt. Daardoor kloppen er een aantal dingen niet.”
Daarnaast zijn de kosten die de bouwclubs straks kwijt zijn nog onduidelijk. „De huur is vijfhonderd euro. Maar daar moeten ook nog andere kosten bij. We hebben nog geen idee hoeveel dat gaat worden. We moeten wel weten hoe het precies zit. Niet voor vijftig procent, maar in ieder geval wel voor negentig procent.”
Steenbergen heeft de loods aan de Koperslagerij op industrieterrein Reinierpolder voor ongeveer vier ton gekocht. De gemeente verhuurt het aan de Stichting Belangen Carnavalsbouwclubs Steenbergen (BCS), die het doorverhuurt aan de bouwclubs. Alleen BC Vor Mekaor heeft het contract ondertekend. 

Lees zaterdag meer in BN DeStem

poll

Op Black Friday zijn veel producten goedkoper, daar ga ik zeker van profiteren.

Op Black Friday zijn veel producten goedkoper, daar ga ik zeker van profiteren.

  • Eens (35%)
  • Oneens (65%)
37 stemmen