Volledig scherm

'Hunebedden' in Hoogerheide

HOOGERHEIDE – Aan de Onderstal in Hoogerheide liggen sinds deze week vier rotsblokken op de stoep. De blokken zijn een tijdelijke oplossing van de gemeente om de nieuw aangelegde stoep te beschermen.

Het is een merkwaardig gezicht voor passanten die van en naar de Raadhuisstraat gaan. Je zou bijna denken aan meteorietinslagen, alleen de kraters ontbreken.

Kees Koolen dacht in eerste instantie aan prehistorische bouwwerken. "Het lijken wel Drentse hunnebedden." De bewoner van de Onderstal kan ermee lachen, toch denkt hij ook dat het vragen om problemen is. "Als hier jongeren langs komen die een pintje op hebben, dan leggen ze die stenen zo op de weg met een paar man", zegt Koolen.

Zorgen

Emi Aanraad, die haar hond uitlaat in de straat, maakt zich met name zorgen om de oudere medemens. "Mensen met een rolstoel of een rollator kunnen niet om die stenen heen", meent Aanraad. Volgens Jan Prop, woordvoerder van de gemeente Woensdrecht, moeten rolstoelen gewoon kunnen passeren. "We hebben er bij het plaatsen van de stenen rekening mee gehouden dat de minimale doorgang negentig centimeter is, zodat kinderwagens en rolstoelen er door kunnen. Mocht het niet lukken, dan vragen we de gebruikers om begrip en raden we ze aan om naar de overkant van de weg te gaan. Daar ligt ook een trottoir."

Rotsblok

Karlijn Bogers kreeg een rotsblok voor haar huis en ziet de noodzaak er wel van in. "De oude stoep was vorige week helemaal ingezakt omdat er een vrachtwagen overheen had gereden. Toen hebben ze een nieuwe stoep aangelegd en een dag later lagen die rotsblokken er ook. Waarschijnlijk om te voorkomen dat het weer gebeurt. Voor mij liggen die blokken niet in de weg en mijn zoontje van 4 vindt het alleen maar leuk om erop te klimmen."

Oplossing

De gemeente bevestigt dat de tijdelijke maatregel nodig is om te voorkomen dat zwaar verkeer het nieuwe trottoir kapot rijdt. "We gaan ons nu bezinnen op een permanente oplossing", zegt de woordvoerder.

Wanneer de stenen weer verdwijnen is niet bekend.

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
686 stemmen