Volledig scherm
Op de billboards in Putte staan prikkelende teksten die uit de praktijk gegrepen zijn. Inwoners kunnen sinds een aantal weken met al hun vragen over wonen, welzijn en zorg terecht bij de speciale telefonische hulplijn.

Hulplijn én persoonlijk contact steun in de rug voor ouderen in Putte

PUTTE - Posters en een informatiefolder moeten de Puttenaren er op attent maken dat ze voor heel veel vragen op sociaal gebied sinds kort terecht kunnen bij de hulplijn via het telefoonnummer (0164-)606060.  

Het nummer is is een paar weken geleden in gebruik genomen. Het is bedoeld voor alle Puttenaren met vragen over wonen, welzijn en zorg.
Puttenaar Henk van de Brug is de man die de telefoon opneemt. „Het loopt lekker”, zegt hij. „Ik krijg gemiddeld dertig telefoontjes per week binnen met uiteenlopende vragen over toeslagen, ziekenvervoer en aanpassingen van een woning.”

Na een telefoontje gaat hij op bezoek bij de beller voor een gesprek. „Persoonlijk contact is erg belangrijk”, vindt Van de Brug. „Het gaat dikwijls over complexe onderwerpen en dat kun je niet door de telefoon bespreken.”

Hij vindt dat 606060 een begrip moet worden in Putte. Daarom is een campagne gestart om het nummer te promoten. De start daarvoor werd vorige week vrijdagochtend gegeven in het gemeentehuis in Woensdrecht waar de eerste poster en de eerste informatiefolder werden overhandigd aan de Woensdrechtse Wmo-wethouder Lars van der Beek.

Billboards
Het eerste exemplaar van het informatieblad valt begin augustus bij alle Puttenaren in de brievenbus. En vanaf volgende week worden er op verschillende plekken in Putte billboards opgehangen waar met grote cijfers 606060 op staat en waar met een prikkelende zin die uit de praktijk gegrepen is, wordt duidelijk gemaakt met welke vragen mensen bij de hulplijn terecht kunnen.

Lees meer in BN DeStem van dinsdag 26 juli.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
574 stemmen