Volledig scherm
Ingrid Biskop en Ad Huijzers aan de leesbar van De Huiskamer met uitzicht op de gang tussen de Markt en het Emile van Loonpark in het Roosendaalse centrum. © foto peter van trijen/pix4profs

Huiskamer voorportaal Roosendaalse bibliotheek

ROOSENDAAL - Entree bibliotheek gaat op 1 augustus van het Emile van Loonpark naar de Markt, bezoekers komen binnen via coffeecorner De Huiskamer.

Ad Huijzers en Ingrid Biskop uit Roosendaal kijken elkaar regelmatig diep in de ogen. Dat gebeurde ook in de periode dat Huijzers voor een coffeecorner in Parrotia op zoek was naar een exploitant. Huijzers en Biskop lazen in elkaars ogen dezelfde gedachte en zeiden hardop: „Waarom doen we dit niet zelf?”.
Inmiddels is het stel enkele maanden verder en zijn de eerste koppen koffie geschonken in de ruimte aan de Markt, waar voorheen de Wereldwinkel zat. De Huiskamer heet de ruimte, geheel naar het nieuwe concept van Parrotia. Dat moet dé stadshuiskamer van Roosendaal worden, een verzamelplek met meerdere huurders. Veel meer dan alleen de bibliotheek, die de grootste huurder blijft. Voor Marc van der Steen van eigenaar AlleeWonen is De Huiskamer niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk een voorportaal voor de rest van Parrotia. Vanaf 1 augustus sluit de hoofdingang aan het Emile van Loonpark. Bezoekers gaan vanaf dat moment via De Huiskamer naar binnen. „Hier worden delen van het concept getest en ook de sfeer kan verderop in het gebouw dezelfde worden als die in coffeecorner De Huiskamer.”

Lees dinsdag het hele verhaal in BN DeStem

Live Voetbal

home logo PEC ZwolleZWO
41'
0-0
PSVPSV
away logo
home logo FC UtrechtUTR
40'
1-0
ExcelsiorEXC
away logo
home logo FC GroningenGRO
41'
0-1
VitesseVIT
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
16:45
AZAZ
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
883 stemmen