Volledig scherm
Tijdens de opening van het Zorgeloos Huys in De Wieken werden ballonnen opgelaten. foto peter van trijen/pix4profs

'Huiskamer' voor dementerenden in Roosendaal

ROOSENDAAL -  Voor personen met beginnende dementie en mantelzorgers is woensdagmiddag in wijkbedrijf De Wieken het Zorgeloos Huys geopend.

Het Zorgeloos Huys biedt mensen met dementie, hun familie en kennissen een laagdrempelige 'huiskamer' waar ze zichzelf kunnen zijn, kunnen praten met lotgenoten, een kopje koffie drinken, deelnemen aan een activiteit of zelf een activiteit kunnen ontplooien.

Woordvoerster Julie Meerveld van Alzheimer Nederland prees in haar openingswoord het initiatief van de coördinatoren Collinda Verhoeve en Ida Verbiest van het Zorgeloos Huys om naast het Alzheimer Café een inloophuis te beginnen waar mensen zelf wensen wat betreft activiteiten kunnen aangeven.

"Omdat één op de vijf mensen met dementie te maken krijgt, is het belangrijk dat we dementievriendelijker worden. Vandaag op Wereld Alzheimer wordt daarom ook naast de opening van dit Zorgeloos Huys de website 'Samen dementie vriendelijk' gelanceerd. Dit is een online training van slechts 15 minuten om Nederland een stukje dementie vriendelijker te maken."

Meerveld legde uit dat de training leert hoe dementie herkend kan worden en hoe dementerenden gerust te stellen, oogcontact te maken en even mee te denken.

Meer info: www.samendementievriendelijk.nl

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
633 stemmen