Volledig scherm
© Thinkstock

‘Huisjeseigenaren op Sunclasspark in Nieuw-Vossemeer lopen huur mis’

NIEUW-VOSSEMEER - Het verlies van het recreatieve karakter heeft de eigenaren van huisjes op Sunclasspark in Nieuw-Vossemeer tussen 2006 en 2014 79.000 euro aan huuropbrengsten gekost. Dat blijkt uit een onderzoek dat recreatieve eigenaren hebben laten uitvoeren door adviesbureau Van Nuland & Partners.

Omdat er op het park ook veel arbeidsmigranten worden gehuisvest, is de uitstraling van het park niet meer recreatief. Een doorn in het oog van de – voornamelijk Duitse – eigenaren die juist vakantie willen vieren in Nieuw-Vossemeer. Het adviesbureau heeft berekend hoe lang elk bungalowhuisje bezet kon zijn. Dat kwam neer op 130 tot 175 dagen per huisje.

Raadslid Joey van Aken van de PvdA Steenbergen heeft raadsvragen gesteld. Onder andere naar aanleiding van het onderzoek. Hij vraagt zich af hoe de uitkomst te rijmen is met de ambitie van Steenbergen om een recreatieve gemeente te zijn.
De rechtbank heeft onlangs uitspraak gedaan in de zaak rondom het vakantiepark. Arbeidsmigranten mogen er wonen, maar permanente bewoning en meer dan een huishouden per huisje is niet toegestaan. Van Aken vraagt zich af of de gemeente op de langere termijn een oplossing ziet. De PvdA ziet het liefst dat er een einde komt aan de huisvesting van arbeidsmigranten op Sunclass.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
164 stemmen