Volledig scherm
De woning in Kruisland wordt leeggehaald. © Peter van Trijen/Pix4Profs

Huis in Kruisland na een jaar totaal uitgewoond

KRUISLAND - De toiletpot is volgestopt met wc-papier en maandverband. Witte muren zijn ondergekalkt met verf en stift. Vloeren liggen vol met rotzooi. De vaatwasser is uit het keukenblok gesloopt en uit de koelkast komt een misselijkmakende walm. In het tuintje staan de restanten van duivenhokken; alles zit onder de duivenpoep.

De binnen- en buitenkant van deze woning in Kruisland is een surrealistisch decor van smerigheid. Charlotte (haar achternaam wil ze vanwege privacy niet in krant) staat er zaterdag middenin. Ze is eigenaar van het huis aan de Brugweg in Kruisland dat in ruim een jaar tijd compleet is uitgewoond door het 29-jarige stel J.K. en C.K. De twee huurden de woning sinds november 2014 van Charlotte die het pand al langere tijd te koop heeft staan. „Omdat verkoop niet lukte, ben ik het huis gaan verhuren in kader van de Leegstandswet. Het eerste jaar was er niets aan de hand; een gescheiden moeder huurde het zonder problemen.”

Vervolgens besloot Charlotte haar eigendom te verhuren aan K. en K. „Wat ik kon checken als particulier verhuurder heb ik gedaan. Ik vond niets dat kon duiden op zaken die niet door de beugel konden. Achteraf bekeken ben ik te naïef geweest en had ik beter moeten weten. Maar ja, de eerste keer ging het ook goed en werd het huis keurig achtergelaten door de huurder."

Lees maandag in BN De Stem het verhaal over een nachtmerrie van een particulier verhuurder die ruim een jaar duurde. "Een juridisch proces was noodzakelijk om deze mensen uit m'n huis te krijgen. Je voelt je machteloos, terwijl ik het gevoel heb dat die twee alles kunnen maken. Ze laten een spoor van vernieling na en dat gaat maar door."

Volledig scherm
De uitgewoonde woning wordt leeggeruimd. © Peter van Trijen/Pix4Profs

Poll

De excuses van de premier over het handelen van de overheid tijdens de Holocaust zijn just in deze tijd zinvol.

De excuses van de premier over het handelen van de overheid tijdens de Holocaust zijn just in deze tijd zinvol.

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
1171 stemmen