Volledig scherm
Arrietta Bertram: 'Het is toch zonde als je moet stoppen vanwege het gebrek aan een trainer.' © Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Huijbergse judoclub brengt toernooi weer terug op de judomat

HUIJBERGEN - Na zes jaar van afwezigheid houdt de Huijbergse judoclub Yukio Tani zaterdag weer een judotoernooi.   

„We zijn weer helemaal terug,” zegt Arrietta Bertram, contactpersoon van Yukio Tani. De judovereniging die onderdeel is van de stichting Jeugdwerk bestaat al 46 jaar en heeft een rijke geschiedenis. Onderdeel van die geschiedenis is het jaarlijkse judotoernooi. Bertram werd zes jaar geleden contactpersoon van Yukio Tani. „Er waren toen nog maar zes leden. Nu hebben we weer 20 leden.”

De leden van de club zijn kinderen van vijf tot dertien jaar. Ook het toernooi dat zaterdag van 9.30 tot 14.00 uur in het Huijbergse mfc de Kloek wordt gehouden is bedoeld voor deze leeftijdsgroep. Bertram heeft 71 inschrijvingen voor het toernooi en daar is ze heel blij mee. Het toernooi moet ook een promotie worden voor Yukio Tani.

„Iedereen is welkom om te komen kijken en kennis te maken met de judosport. Maar ook op de trainingsavond elke donderdagavond vanaf 18.15 uur in De Kloek zijn kinderen met hun ouders welkom om te proeven van de judosport.”

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
327 stemmen